delta energie zeeland

Vattenfall heeft de energietak van Delta overgenomen

Eric 21 januari 2019 Categorie: Energie,

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall heeft de energietak van Delta, die onder andere groene stroom aan consumenten en het midden en kleinbedrijf verkoopt overgenomen. Voor de klanten van Delta gaat er niets veranderen zegt het bedrijf in een persbericht.

Vattenfall logo

Voor de 124 medewerkers van Delta Energie gaat er niets veranderen. Het kantoor van Delta energie in Middelburg blijft behouden, ook de winkels blijven open. tevens gaat er niets veranderen me voor houders van contracten met Delta Energie. Delta energie gaat zelfstandig door, enkel de aandelen gaan over naar Vattenfall. Voor de klanten verandert er dus niets aldus de woordvoerder van het Zeeuwse Delta energie.

Delta energie acht zichzelf te klein om de energietransitie in Zeeland op de rails te zetten. We hebben met Delta energie wel al een stap voorwaarts gezet met het leveren van 100% groene stroom aan de Zeeuwen. Voor de noodzakelijke energietransitie, om onze klimaatdoelen te halen, zijn er nog een aantal stappen nodig die slagkracht en schaalgrootte vereisen. Vattenfall kan ons beide leveren.

We zullen onze sterke betrokkenheid met Zeeland behouden

Marco Visser, Algemeen directeur Delta.

Het is niet de eerste keer dat Vattenfall in het Nederlandse markt actief is, in 2009 nam het energiebedrijf het Nederlandse Nuon over, wat daarna Vattenfall is gaan heten. Het bedrijf is de marktleider van Noord-Europa. In een eerder stadium zijn de fossiele brandstof stof centrales verkocht. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Vattenfall is ook bezig met het bouwen van het eerste subsidievrije Windpark in Nederland. Hiernaast is Vattenfall actief in Zeeland, het exploiteert een Windpark in Sluis en neemt stroom af van het zonnepark in Middelburg. Delta wil meeprofiteren van het feit dat Vattenfall veel groene energie produceert.

Windpark bij Sluis

Windpark bij Sluis

Marco Visser de Topman van Delta zegt dat de overname door Vattenfall goed nieuws is voor Zeeland. hij zegt blij te zijn met de overname van Delta energie door Vattenfall, hierdoor wordt er een stevige basis gelegd om voorop te blijven lopen In de ontwikkeling van energie uit duurzame bronnen. We zullen sterk betrokken blijven in Zeeland.

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT dat eigenaar is van Delta, voegde het afgelopen jaar de kabelaanbieders Delta en het Schiedamse Caiway al samen. Ze gingen samen verder er onder de naam Delta Fiber Nederland.

delta caiway

De deal moet nog worden goedgekeurd door de kartelwaakhond ACM.

Vind jouw ideale energiecontractVergelijken

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Delta
  • Vattenfall

Gerelateerde artikelen

investeren in stroomnet noodzakelijk
Netbeheerders moeten als gevolg van de energietransitie miljarden investeren

Eric 26 april 2021

De verduurzaming vraagt steeds meer van het stroomnet. Bijvoorbeeld door de groei van het aantal aansluitingen voor windmolen- en zonneparken. Stroomnetbeheerders komen hierdoor voor enorme investeringen te staan. Hoe gaan ze de benodigde investeringen betalen? En wat betekent dit voor onze energierekening?

stijgende energieprijzen
De energieprijzen schieten omhoog, wat merk je hiervan als consument?

Eric 22 september 2021

In de media horen we al geruime tijd over allerlei crisissen, maar met de steeds maar hogere energieprijzen wordt nu ook al gesproken van een energiecrisis. De tarieven voor elektriciteit en gas blijven maar stijgen. Wat is er aan de hand en wat is de oorzaak? En wat gaan we hier als consument van merken?

energieplafond in Nederland
Met het prijsplafond voor energie moet de energierekening betaalbaar blijven

Femke Update: 10 november 2022

Het is de laatste tijd het gesprek van de dag: de hoogte van de energierekening. Voor veel huishoudens dreigen betalingsproblemen. De overheid stelt daarom een prijsplafond voor energie in. We lichten dit hier uitgebreid voor je toe.

prijsplafond voor energie stopt
Prijsplafond voor energie stopt, is overstappen verstandig?

Femke Update: 22 november 2023

Vanaf 1 januari 2024 komt er een einde aan het prijsplafond voor energie in Nederland. Dit kan gevolgen hebben voor jouw energierekening. Wat is het prijsplafond ook alweer, wat verandert er precies en hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen onverwachte prijsstijgingen?