Shell wordt energieleverancier

Shell wordt energieleverancier en gaat stroom en gas leveren aan particulieren

Femke 31 augustus 2021
Leestijd 2 minuten Categorie: Energie,

Het wereldwijd bekende olieconcern Shell gaat onder de naam Shell Energy groene stroom en CO2 gecompenseerd gas leveren aan Nederlandse huishoudens. Hiermee zet men in Nederland een nieuwe stap, maar in Duitsland en Engeland is het bedrijf al langer actief op de energiemarkt voor consumenten. Recent heeft Shell van de Autoriteit Consument & Markt de vergunning gekregen waarmee men ook in ons land energie mag gaan leveren.

Energie vergelijken

Waarom gaat Shell energie leveren?

Volgens critici en een aantal milieuorganisaties wil Shell met het leveren van groene stroom en gas de reputatie van het bedrijf verbeteren. Onlangs bepaalde de rechter namelijk dat het olieconcern te weinig doet om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Volgens Shell zelf staat deze stap echter los van de uitspraak in deze rechtszaak. Het bedrijf zegt al veel langer bezig te zijn met deze plannen. Dat blijkt ook uit het feit dat men in 2019 heeft geprobeerd energiemaatschappij Eneco over te nemen. En daarnaast is men dus al langer in het buitenland actief als energieleverancier.

Shell Energy in Duitsland

De Duitse website van Shell Energy.

100 procent groene stroom uit Nederland

Shell gaat uitsluitend groene stroom leveren afkomstig uit eigen land. Dit is deels afkomstig van eigen wind- en zonneparken die Shell heeft in onder meer Egmond aan Zee, Borsele, Emmen en Heerenveen. Daarnaast wordt aanvullend duurzame energie ingekocht op de vrije energiemarkt, met garanties van oorsprong.

Op termijn wil Shell Energy alle stroom volledig kunnen leveren uit eigen energieparken. Op dit moment wordt een groot zonnepark met een capaciteit van maar liefst 30 megawatt gebouwd in het Zeeuwse Sas van Gent. De komende jaren zullen er meer projecten op het gebied van zonne- en windenergie volgen.

Shell wil vooral elektrische autorijders aan zich binden

Alhoewel iedereen klant kan worden van Shell Energy, wil het bedrijf vooral aantrekkelijk zijn voor zijn oude vertrouwde doelgroep: de autorijder. Deze doelgroep die Shell altijd bediende bij de traditionele tankstations rijdt steeds vaker elektrisch.

Door als e-rijder klant te worden bij Shell Energy profiteer je van diverse voordelen die Shell dan biedt. Energieklanten krijgen bijvoorbeeld 150 euro korting op apparatuur die nodig is om de elektrische auto thuis op te laden. Daarnaast krijgen klanten 30 procent korting op het normale tarief van de Shell-snellaadstations bij de tankstations die je voornamelijk langs de snelwegen vindt.

Vanaf eind 2021 kan je klant worden bij Shell Energy

Shell levert al geruime tijd energie aan een aantal grootzakelijke klanten. Het is de verwachting dat vanaf eind 2021 particulieren klant kunnen worden bij Shell Energy. Zakelijk klanten in het midden- en kleinbedrijf worden vooralsnog niet bediend.

Met deze nieuwe energiemaatschappij groeit het aantal Nederlandse energieleveranciers gestaag door. Begin dit jaar begaf Coolblue zich al op de energiemarkt en onlangs maakte Mega Energie bekend ook in Nederland actief te worden als energieleverancier.

Wij van KiesZeker bieden je de juiste tools om uit dit grote aanbod het best passende energiecontract te vinden. Raadpleeg hieronder onze energievergelijker.

Vind een passend energiecontractVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Tags

  • Shell Energy

Gerelateerde artikelen

lagere gas licht prijzen
Opnieuw lagere energietarieven vanaf 1 juli

Eric 4 juni 2020

Vanaf 1 juli zullen de energietarieven voor energiecontracten met een variabel tarief nog meer dalen. De daling zal gemiddeld 6,6 procent zijn, voor huishoudens scheelt dat op jaarbasis zo’n honderd euro. Vooral de tarieven voor gas dalen sterk, gemiddeld met ruim 20 procent. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, namelijk de mindere vraag door de coronacrisis en de overvloed aan voorraad gas door de relatief warme winter.

stijgende energieprijzen
De energieprijzen schieten omhoog, wat merk je hiervan als consument?

Eric 22 september 2021

In de media horen we al geruime tijd over allerlei crisissen, maar met de steeds maar hogere energieprijzen wordt nu ook al gesproken van een energiecrisis. De tarieven voor elektriciteit en gas blijven maar stijgen. Wat is er aan de hand en wat is de oorzaak? En wat gaan we hier als consument van merken?

goedkopere energieprijzen eneco nuon
Energieprijzen goedkoper voor Nuon en Eneco klanten

Eric 3 juni 2019

Nadat bij de start van dit jaar de energieprijzen fors zijn gestegen is er nu positiever nieuws te melden! Enkele energiebedrijven hebben nu namelijk een verlaging van de prijzen aangekondigd. Eneco kondigde recent als eerste aan dat de prijzen voor energie aanzienlijk gaan dalen. Klanten met een variabel tarief zullen hier direct van gaan profiteren. Niet veel later kwam Nuon met eenzelfde mededeling.

Welkom Energie in problemen
Energieleverancier Welkom Energie kan niet meer leveren, wat betekent dit voor klanten?

Eric 27 oktober 2021

Door de hoge gasprijzen lijkt nu ook de eerste Nederlandse leverancier serieus in de problemen. Het betreft hier Welkom Energie, een relatief kleine energieleverancier met ongeveer 90.000 klanten. Omdat het bedrijf niet meer aan zijn leveringsverplichtingen kan voldoen is de leveringsvergunning per 1 november ingetrokken.