Belgisch Mega Energie naar Nederland

Pieter Schoen brengt het Belgische Mega Energie naar Nederland

Femke 20 juli 2021
Leestijd 3 minuten Categorie: Energie,

Het Belgische energiebedrijf Mega wil met scherpe tarieven ook de Nederlandse energiemarkt gaan veroveren. Mega is al langere tijd in België actief met de slogan “dezelfde energie, gewoon goedkoper”. De energieleverancier heeft inmiddels de leveringsvergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en men wil vanaf september daadwerkelijk met de levering van stroom en gas beginnen.

Energie vergelijken

Mega al jaren actief op de Belgische energiemarkt

Mega Energie is in België al langere tijd een gevestigde naam. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en heeft in België nu zo’n 650.000 klanten. Deze sterke groei is mede gerealiseerd door een aantal overnames in 2018.

Enkele jaar geleden heeft het bedrijf zijn vleugels al uitgeslagen naar Frankrijk en heeft daar volgens eigen zeggen inmiddels zo’n 750.000 klanten.

Mega Energie

Pieter Schoen is sinds 2019 mede-eigenaar van Mega

Pieter Schoen, bekend van het tv-programma Dragons’ Den, kocht samen met compagnon Theo de Rooij in 2019 een meerderheidsbelang van 59 procent in Mega. Ze betaalden hier ongeveer 10 miljoen euro voor.

Schoen was toen al geen onbekende in de energiewereld. In 2005 richtte hij namelijk samen met Harald Swinkels de Nederlandse Energie Maatschappij op, ook wel bekend als NLE. In 2018 verkochten ze dit energiebedrijf aan de Nuts Groep, ook eigenaar van Budget Energie.

Omdat Schoen na deze verkoop gebonden was aan een concurrentiebeding mocht hij enkele jaren niet meer actief zijn op de Nederlandse energiemarkt. Nu dit concurrentiebeding begin dit jaar is afgelopen is de weg vrij om zijn Belgische energiebedrijf naar Nederland te brengen.

Een nieuwe revolutie met Mega

Met NLE zorgde Pieter Schoen en Harald Swinkels voor een ware revolutie op de energiemarkt. Met scherpe tarieven wist het jonge bedrijf in zeer korte tijd een aanzienlijk marktaandeel te verwerven op de toen pas geliberaliseerde energiemarkt.

Mega wil nu opnieuw een revolutie ontketenen op de Nederlandse energiemarkt, die volgens eigen zeggen een beetje opgeschud moet worden. Dit gaat men doen door groene energie te leveren tegen de scherpste tarieven. Volgens het bedrijf kan men dit doen door middels automatisering uiterst kostenefficiënt te werken.

In België en Frankrijk maakt men dit al jaren waar, zo heeft men in België slechts honderd personeelsleden, waarvan een deel IT’ers. Ook in Nederland zal de organisatie door digitalisering zo klein mogelijk worden gehouden.

NLE zorgde destijds voor een revolutie op de energiemarkt

Nu moet de energiemarkt opnieuw opgeschud worden, aldus Mega Energie.

Mega Nederland doet meer dan alleen energie leveren

De voor Nederland nieuwe energieleverancier gaat naast het leveren van gas en licht klanten ook helpen met energie besparen door middel van isoleren. Dit valt goed samen met het aandeel dat Pieter Schoen eerder dit jaar verwierf in het bedrijf Isolatiespecialist.nl.

Met behulp het specialisme van dit bedrijf wil Mega naast de Nederlandse klanten ook de Belgische en Franse klanten gaan helpen met energie besparen. Het isolatiebedrijf groeide het afgelopen jaar al zeer sterk door het thuiswerken en de daardoor grotere behoefte aan het besparen van energie. Door de combinatie met Mega en daarmee de uitbreiding naar het buitenland zal de omzet naar verwachting snel verder groeien.

Blijf op de hoogte van energienieuws!

Ontvang het laatste energienieuws ook direct in je mailbox. Laat hier je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Gerelateerde artikelen

energie vast of variabel
Voor energie vast of variabel tarief kiezen?

Femke 24 december 2020

Als de gas- en stroomprijzen zo vaak dalen is een vast tarief dan nog wel verstandig? Wat is nu eigenlijk voordeliger, een energiecontract met een vast of met een variabel tarief? In dit artikel vertellen wat nu de beste en voordeligste keuzes zijn.

prijsplafond uitleg
Het prijsplafond voor energie blijkt zeer complex, hoe werkt het?

Femke 23 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat het prijsplafond voor gas en stroom in. Wat in eerste instantie simpel leek, blijkt in de praktijk zeer ingewikkeld. Dat geldt zowel voor de consumenten als voor de energieleveranciers.Wat maakt het prijsplafond voor energie zo ingewikkeld en hoe gaat het werken?

energiecontract via telefonische verkoop
Kassa: energiecontracten telefonische verkoop ongeldig

Eric 30 januari 2021

Het TV programma Kassa van omroep BNNVARA had zaterdag 30 januari een item over de rechtsgeldigheid van energiecontracten die via telefonische verkoop worden afgesloten. Deze telefonische verkopers zijn tussenpersonen die uit naam van de energieleveranciers energiecontracten verkopen. De ACM stelt dat contracten die op deze manier tot stand zijn gekomen niet rechtsgeldig zijn.

energietarieven komende jaren omhoog
De energietarieven gaan de komende jaren opnieuw omhoog

Eric 3 december 2019

De verwachting is dat de energietarieven de komende jaren opnieuw fors zullen stijgen, dit meldt Vereniging Eigen Huis. Dit komt doordat het zogenoemde capaciteitstarief voor stroom met 20 á 25 procent zal gaan stijgen.