De Amersfoortse wordt ASR

Verzekeraar De Amersfoortse gaat op in a.s.r. verzekeringen

Eric 28 maart 2021
Leestijd 2 minuten Categorieën: Verzekering, Zorgverzekering,

Na 83 jaar komt er op 19 april 2021 een einde aan verzekeringsmerk De Amersfoortse. A.s.r., sinds 1997 het moederbedrijf van de verzekeraar uit Amersfoort zal vanaf deze datum onder het eigen merk de bestaande klanten bedienen en de verzekeringsproducten voortzetten. De Amersfoortse richtte zich als inkomensverzekeraar vooral op ondernemers, maar voor de zorgverzekering heeft men ook veel particuliere klanten.

Waarom verdwijnt De Amersfoortse?

De Amersfoortse en a.s.r. werken al jaren samen. Buiten het feit dat ze tot dezelfde holding behoren delen ze ook al lange tijd hetzelfde pand en drinken ze, zoals ze zelf op de website zeggen, dezelfde koffie. Feitelijk is De Amersfoortse sinds de overname in 1997 dan ook een merk van a.s.r.

Om het hoofdmerk te versterken en om onder andere marketingkosten de besparen heeft a.s.r. nu besloten om de producten en diensten die onder het label van De Amersfoortse worden aangeboden nu onder het eigen label in de markt te zetten.

De verzekeringen en dienstverlening blijven

Onder a.s.r. blijven bestaande klanten dezelfde producten en diensten houden en ook de service blijft zoals zij die gewend zijn. De medewerkers die nu al binnen a.s.r. voor De Amersfoortse werken blijven gewoon zitten. Hiermee blijft de kennis omtrent de specifieke verzekeringsproducten op het gebied van inkomen en zorg behouden. Daarnaast houden ook de huidige klanten hun vertrouwde contactpersoon.

verzekeringsagent De Amersfoortse

Bij a.s.r. houd je je vertrouwde contactpersoon van De Amersfoortse.

De dingen die wel veranderen na de samenvoeging

Uiteraard veranderen er toch ook een aantal dingen. Doordat een andere naam wordt aangenomen zullen klanten dit merken in de communicatie. De oude naam zal verdwijnen op de polisbladen en andere digitale en schriftelijke communicatie.

Ook de website van De Amersfoortse zal in de loop van april verdwijnen en doorverwijzen naar die van a.s.r. Vanaf dat moment kunnen klanten met dezelfde inloggegevens inloggen via de website van a.s.r.

Dit geldt ook voor zorgverzekerden. Nu log je voor je zorgverzekering in op mijnzorg.amersfoortse.nl, vanaf 19 april is dat mijnzorg.asr.nl. Ook zal de zorgapp in de 2e helft van april worden geüpdatet naar het a.s.r. merk.

De zorgpas van De Amersfoortse

Zit je met je zorgverzekering momenteel bij de Amersfoortse? Dan heb je hiervan ook een zorgpas. Deze pas zal niet vervangen worden door een a.s.r. zorgpas, de huidige blijft namelijk gewoon geldig tot de vervaldatum die op de pas staat vermeld. Bij aanvraag van een nieuwe zorgpas, bijvoorbeeld in verband met verlies of diefstal zal je wel een a.s.r. pas ontvangen. Ook kun je een digitale a.s.r. zorgpas verkrijgen via de app zodra deze is geüpdatet.

Het einde van een lange geschiedenis

Met het verdwijnen van De Amersfoortse komt, na het einde van Reaal afgelopen jaar, wederom een einde aan een gerenommeerd Nederlands verzekeringsmerk. De Amersfoortse is ontstaan in 1938 als zorgverzekeraar Het Wit-Blauwe Kruis. In de jaren ’60 werd de huidige naam aangenomen en ging men zich naast de zorgverzekeringen ook richten op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers.

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze updates en aanbiedingen direct in je mailbox.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • De Amersfoortse
  • a.s.r.

Gerelateerde artikelen

voorkomen dat je fiets wordt gestolen
Hoe voorkom je dat je fiets wordt gestolen? 8 tips

Femke 27 mei 2020

Heb je een splinternieuwe dure fiets, bijvoorbeeld een e-bike of een oma-fiets? Deze zijn erg populair tegenwoordig, ook onder de fietsendieven. Hoe kan je nou het beste diefstal van je fiets voorkomen? Als je het zelf nog niet hebt meegemaakt, is er een grote kans dat je iemand kent van wie zijn of haar fiets is gestolen. In dit blog helpen we je met concrete tips om te voorkomen dat je fiets wordt gestolen.

schade auto door werkzaamheden
Autoschade door wegwerkzaamheden of nalatigheid wegbeheerder

Eric 14 mei 2020

Wegwerkzaamheden zijn in beginsel bedoeld om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te behouden of te verbeteren. Onderhoud aan de wegen moet daarom met enige regelmaat gebeuren. Maar vaak wordt tijdens deze werkzaamheden de situatie tijdelijk juist onveiliger of het wegdek juist slechter. Het is daarom niet denkbeeldig dat je juist door wegwerkzaamheden schade onverhoopt oploopt. In sommige gevallen kun je hiervoor de wegbeheerder aansprakelijk stellen.

besparen met een budgetpolis
Verzekerden veelal positief over budgetpolis

Bregje 12 november 2020

De premie voor zorgverzekeringen gaat in 2021 weer omhoog. Om kosten te besparen kun je kiezen voor een budgetpolis. De afgelopen jaren koos gemiddeld 13% van de verzekerden hiervoor. De afgelopen jaren koos gemiddeld 13% van de verzekerden hiervoor. Maar wat houdt een budgetpolis nu precies in?

samenwerking tegen fietsendiefstal
Bedrijven en verzekeraars werken samen in de strijd tegen e-bike diefstal

Frank 9 november 2021

Elk jaar neemt de diefstal van fietsen sterk toe. De laatste jaren is deze toename steeds meer toe te schrijven aan de diefstal van e-bikes. Met behulp van nieuwe technologie en de samenwerking tussen verschillende bedrijven wordt de strijd tegen fietsendiefstal aangegaan.