
Frank 23 april 2021
Leestijd 2 minuten
Categorie:
Internet & TV,
Oxxio startte begin 2019 met het aanbieden van internet, tv en bellen. Ruim twee jaar later stopt men daar alweer mee, met ingang van 1 juni aanstaande. Waarom stopt Oxxio met het aanbieden van internet, tv en bellen? En wat betekent dit voor bestaande klanten?
Waarom stopt Oxxio met het aanbieden van internet, tv en bellen?
Oxxio geeft zelf aan dat het weer terug wil naar de basis: het aanbieden van energie. Daarbij noemt Oxxio ‘organisatorische veranderingen’ als belangrijkste reden om te stoppen met aanbieden van internet, tv en bellen. Het lijkt erop dat de opbrengsten niet opwegen tegen de kosten om de organisatie in te richten op het aanbieden van internet, tv en bellen.
Wat betekent dit voor bestaande klanten?
De huidige abonnementen van Oxxio voor internet, tv en bellen neemt KPN over. De abonnementen die Oxxio aanbood onder haar eigen naam liepen al via het KPN-netwerk. Dat maakt het makkelijk deze over te zetten naar KPN. Klanten die daarnaast energie bij Oxxio afnemen, blijven daarmee gewoon bij Oxxio.
De verwachting is dat de huidige Oxxio klanten voor internet, bellen en tv weinig van de overgang merken. Het netwerk blijft immers hetzelfde en KPN laat ook de tarieven en kosten ongewijzigd. Wel is er een korte overgangsperiode. Per 1 juni aanstaande neemt KPN alle abonnementen administratief over, maar de klantenservice en technische helpdesk verzorgt Oxxio dan nog enkele maanden zelf. Deze situatie duurt tot KPN er klaar voor is de volledige dienstverlening over te nemen. De exacte datum hiervoor is nog niet bekend. De verwachting is dat dit na de zomer wordt.

KPN neemt de klanten over van Oxxio internet, tv en bellen.
Wat gebeurt er met het combivoordeel?
Klanten die extra korting kregen door internet, tv en bellen te combineren met energie blijven deze gewoon houden. De korting op het abonnement wordt vanaf 1 juni een vaste korting. Klanten van Oxxio die zowel energie als het 3-in-1 pakket hebben, ondervinden dus geen nadeel van de veranderingen.
Klanten kunnen overigens niet zomaar opzeggen naar aanleiding van de overgang naar KPN. Tussentijds opzeggen kan alleen bij het wijzigen van de contractvoorwaarden, maar deze blijven hetzelfde bij KPN.
Vergelijk de prijzen van 3-in-1 pakketten
Oxxio haakt af, en neemt geen nieuwe klanten meer aan voor internet, tv en bellen. Het aantal aanbieders van 3-in-1 pakketten blijft echter groot. De onderlinge concurrentie is sterk en de markt voor 3-in-1 pakketten is continu in beweging. Wil jij weten wat voor jou het beste en voordeligste 3-in-1 pakket is? Raadpleeg hieronder onze vergelijker!
Over de auteur

Frank Venendaal
Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.
Tags
- Oxxio
- KPN
Gerelateerde artikelen

Tele2 Thuis stopt, de abonnementen gaan verder onder T-Mobile
Frank 21 december 2020
Vanaf 28 december 2020 stopt Tele2 Thuis met de verkoop van nieuwe abonnementen. Het gaat hier om pakketten voor internet, TV en bellen (alles in 1), internet en TV en internet en bellen. Dit is het gevolg van de fusie tussen Tele2 en T-Mobile 2 jaar geleden.

Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten
Frank 30 november 2022
Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

Ziggo gaat voor de laatste meters van aansluitingen over op glasvezel
Frank 10 augustus 2021
Kabelbedrijf Ziggo stapt over op glasvezel voor de allerlaatste meters van aansluitingen. De meters van wijkkasten naar woningen. In eerste instantie betreft het alleen de kabels naar woningen in nieuwbouwprojecten. Waarom maakt Ziggo deze overstap? En wat zijn de verschillen tussen coax en glasvezel?

Internet duur in Nederland, vergeleken met andere Europese landen
Femke 13 juli 2021
Uit onderzoek van de Belgische instantie Test Aankoop (vergelijkbaar met de Nederlandse Consumentenbond) blijkt dat we in Nederland veel meer betalen voor internet vergeleken met veel andere West-Europese landen. Hoe komt het dat internet zo duur is in Nederland?